Diversen

Vergoedingen medische zorg

Regelmatig krijgen wij vragen over vergoedingen door de zorgverzekering van medicijnen, verrichtingen in het ziekenhuis en wat dies meer zij. Door de grote variatie aan polissen en de snelle veranderingen in de polisvoorwaarden is het voor ons niet altijd mogelijk volledig op de hoogte te zijn van de vergoedingen van uw polis. Wij proberen erop te letten, maar wij vragen u ook om daarin zelf verantwoordelijkheid te nemen. Als u twijfelt, kunt u het beste zelf de zorgverzekering bellen om nadere uitleg hierover. Dit voorkomt verrassingen achteraf.

 

Rijbewijs of paspoortnummer

Wij zullen u de komende tijd vaker vragen om het nummer van uw rijbewijs of paspoort. Dit hebben wij nodig om u volgens de laatste richtlijnen in te schrijven in de praktijk. Als u een kopie van uw paspoort of rijbewijs heeft, dan is het handig die aan de assistente te geven, dan hoeven wij het niet aan u te vragen als u op het consult komt. Dank voor uw medewerking!

 

LSP aanmelding

Om als zorgverlener goed op de hoogte te zijn van uw gezondheidstoestand, wordt hard gewerkt aan een gezamenlijk elektronisch medisch dossier.

Allereerst wordt u gevraagd of u toestemming wilt geven voor deze elektronische gegevensuitwisseling.

Omdat er meerdere zorgverleners zijn die u om deze toestemming (ikgeeftoestemming.nl)  gaan vragen is er een speciale site voor in ontwikkeling. Of kijk op VolgJeZorg.

U kunt daarop zelf de zorgverleners selecteren aan wie u toestemming wilt geven voor gegevensuitwisseling. Onze praktijk heeft zich ook aangemeld.

Als u niet via internet uw toestemming wilt geven, dan kunt u ons ook persoonlijk op de hoogte brengen van uw wens. Wij verwerken dit dan in uw dossier. Doet u dit bij voorkeur schriftelijk.

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de volgende site van VZVZ.

Ga naar de inhoud