Griepvaccinatie

Griepvaccinatie

Jaarlijks regelen huisartsen de landelijke griepvaccinatie.
U ontvangt hiervoor begin oktober een uitnodigingsbrief. Neemt u deze brief mee als u de prik komt halen? Patiënten die vorig jaar door ons thuis werden bezocht voor het geven van de griepprik, worden dit jaar ook aan huis geprikt.

 

De griepvaccinatie is nodig voor mensen:

De uitnodigingen worden meestal begin oktober verstuurd. Denkt u zelf in aanmerking te komen voor de griepvaccinatie maar heeft u geen uitnodiging ontvangen, raadpleeg dan altijd de assistente. Een aantal mensen is niet in staat hiervoor naar de praktijk te komen. Deze mensen zullen, net als de voorgaande jaren, de griepvaccinatie aan huis krijgen.

Voor meer informatie en veelgestelde vragen verwijzen wij u naar www.rivm.nl/griepprik.

Geen indicatie maar wel de wens tot griepvaccinatie?

Indien u in aanmerking wilt komen voor de griepvaccinatie, maar heeft u geen medische indicatie hiervoor, dan kan u via onze assistente de griepvaccinatie los bestellen bij de apotheek en vervolgens een afspraak maken voor de injectie bij de huisarts/assistente.  De kosten daarvan zijn voor u en worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor de injectie rekenen wij u een consult en de apotheek rekent u het vaccin.

Wel een indicatie maar geen wens tot griepvaccinatie?

U kunt u er  voor kiezen om u niet te laten vaccineren. De keuze ligt geheel bij u. Als u zich niet wilt vaccineren hoeft u ons hiervan niet op de hoogte te brengen. Wij zijn verplicht u elk jaar een uitnodiging te sturen.